Сагата с незаконните къщи в Ченгене скеле е от години. Държава и община не могат да се разберат кой трябва да бутне постройките.

До този момент незаконните сгради в рибарското селище са 267. И този път общинските служители твърдят, че тяхната работа е свършена. Направени са констативни актове. Сега остава РДНСК да бутне къщите.

Дори и да бъде уреден статутът на рибарското селище, кокетните къщи трябва да бъдат махнати, убедени са от администрацията. Бъдещите замени на земя със земеделското министерство засягат само рибарските постройки в Ченгене скеле.

Според зам.-кмета трябва да има кардинално решение на проблема. Костадин Марков заяви, че Общината е готова да помогне на рибарите, като даде свои терени срещу тези от държавния фонд, върху които се намира селището. Така ще може да се направи компромис за преместваемите обекти на рибарите, но не и за луксозните вили и къщи.

Няма никакъв шанс незаконните постройки да бъдат оставени там. Не разбирам защо тези хора продължават да строят и да харчат пари, щом те ще бъдат съборени, коментира Марков.

Общината загради обектните, за да не стига тежкотоварна техника до тях и да продължи бурното строителство в местността. Ако все пак къщите продължават да се издигат, ще бъде сигнализирана полицията и прокуратурата.

В 7-дневен срок констативните протоколи ще бъдат изпратени в РДНСК с искане за събарянето на строежите.