Светослав Спасов, Йордан Костадинов и Мариана Костадинова все още обмислят дали да напуснат редиците на НДСВ. В парламентарните кулоари се спрягаше и името на Огнян Герджиков. Той обаче отмина предположенията с усмивка.

Дори като се женят, хората добре премилслят ходовете си и последиците от брака, затова ще трябва да почакате новините за нова група до следващата седмица, заяви без микрофон Атанас Щерев.

Междувременно за няколко жълти депутати тръгнаха слухове, че ще заменят настоящите министри от квотата на НДСВ. Мълвата посочи Олимпи Кътев за поста на Николай Василев и Станимир Илчев за поста на Веселин Близнаков.

Слуховете нарочиха за смяна още Емел Етем, Нихат Кабил и за кой ли път - здравния министър Радослав Гайдарски. Неговото обяснение: "Всички други отговарят за един или друг ресори, а само аз отговарям за всичко от раждането до смъртта".

Всички жълти министри без Миглена Тачева, ще се върнат в парламента като депутати, ако лидерът на партията настоява за смяната им. В отсъствие на Сакскобургготски министрите от квотата на НДСВ не знаеха нищо за съдбата си.

Лидерът на жълтите е заминал в Мадрид за 20 дни, след проведената, според публикациите, среща с лидерите на тройната коалиция, на която са се коментирали смени в кабинета.

На днешното заседание на правителството не е ставало въпрос за оставки, твърдяха министрите от НДСВ.

"По никакъв начин не се чувствам притеснена. Мисля, че всеки един министър е готов с оставката си буквално от момента, в който е назначен за такъв. Ако има някакво решение, нормално е то да се дискутира първо с премиера", коментира Гергана Грънчарова.

"Ние министрите изобщо нямаме намерение да коментираме този въпрос. Това не ни е за първи път", лаконичен бе Николай Василев.

"Да съм застрашен? Едва ли точно на вас трябва да обяснявам, че при демокрация всеки изпълнява определена функция на определено място за определено време", отбеляза Даниел Вълчев.