Няма логика нещо, което вече е изведено от сивия сектор, да се вкарва обратно там с един тежък данък, коментира той критиките, че данъчните облекчения привилегироват определени бизнесмени (вж. цялото интервю в рубриката "Тази сутрин" или видео).

Божков разказа, че започнал бизнеса си с обменни бюра и бинго зали. Впоследствие го развил и интересите му се разраснали, но в момента хазартът не е сред тя. Според него хазартният сектор трябва да се развива, ако държавата не иска той да се криминализира или да премине в ръцете на чужди инвеститори.

"Много странно, но БСП като дойде на власт винаги съсипва по един сектор. Не знам защо само искат да се оправдаят с мен. "Правим го заради Васил Божков." Не е така, защото Васил Божков отдавна няма интереси там", категоричен е той.

Божков заяви, че в момента интересите му са насочени към инвестиции в инфраструктурни проекти и няма оперативен бизнес. Според него голям бизнес в България няма, а политиците работят за себе си, така че няма и политика.

Има хора, които непрекъснато прескачат ту в дясно, ту в ляво, няма никакъв морал и никакви принципи, кое му е политическото, попита реторично той.

"У нас няма лява и дясна политика щом ДСБ критикува данъчни промени, които по смисъла си са инструменти на дясната политика. Въобще не ме интересува. Щом държавата гони и демонизира бизнесмените си, защо ние да се интересуваме?!".

Божков каза, че може да изнесе бизнеса си в чужбина и да идва тук само на екскурзия. Зарече се да изпочупи колекцията си от антики ритуално пред парламента, ако скоро няма закон за частните музеи и не му позволят да я покаже на хората.