За обитателите на входа нощта е била лека само до един часа, когато били разбудени от оглушителен взрив. Бомбата е заложена до входната врата на апартамент на втория етаж, където живее 33-годишният Стефан Иванов. Мъжът се занимава с охранителна дейност.

По време на инцидента е бил сам в жилището. Не е пострадал. За bTV той заяви, че извършителите най-вероятно са целели повече от това, да бъде сплашен.

Детонацията е била много силна, ще бъдат назначени необходимите експертизи, от които да се установи какъв е видът на взривното устройство, каза Красимир Василев, говорител на ОДП-Враца.

Ударната вълна е обезобразила напълно апартамента. Избити са вътрешни стени и вратите, напълно разрушени са двете тераси. Част от алуминиевата дограма се е срутила върху лек автомобил. Щетите се изчисляват на десетки хиляди лева. Сериозно са пострадали още девет апартамента във входа.

Хората тук признаха, че от осем месеца живеят в постоянен страх. През март бе подпален домът срещу апартамента на Стефан Иванов. Извършителите още не са намерени. Не е изключено и тогава охранителят да е бил предполагаемата мишена на покушението.