Инцидентът е станал около обяд. При изпреварване автомобил "Мазда", управляван от 27-годишния жител на Криводол Д.С., се сблъсква челно с движещия се в насрещното платно "Опел", управляван от врачанин на 46 години.

Ранени са двете пътнички в "Мазда"-та. Едната от тях с инициали Ц.П. /33 г./ от Криводол е в кома и множество фрактури и е настанена в интензивното отделение на врачанската болница с опасност за живота.

Другата жена - 45-годишната Х.Ц. от Криводол, е с комоцио и се намира в отделението по хирургия, уточняват от ОДП. Там е настанен и водачът на автомобила, който също е пострадал, но няма опасност за живота му.

По първоначални данни причина за катастрофата е предприетото неправилно изпреварване от страна на водача на автомобила "Мазда". Като се е движил с висока скорост, несъобразена с пътните условия, той е навлязъл в насрещното движение и се е ударил в другия автомобил.

От ОДП-Враца предупреждават, че заради продължаващия снеговалеж на територията на област Враца пътната обстановка е усложнена и движението по пътищата трябва да се извършва с ниска скорост и при повишено внимание.