Водолази от "Гражданска защита" са изпратени да спасяват двама охранители, които са оградени от придошлата вода в столичния квартал Панчарево, информира "Фокус".

Критична е ситуацията в "Обеля 2", където местната река е преляла, съобщиха от Министерството на държавната политика при бедствия и аварии. Мостът на реката е залят. На мястото е изпратен екип на "Гражданска защита" и екип на общината.

В последните 24 часа са получени сигнали за много наводнени приземни етажи и мазета в столичните квартали "Обеля", "Бояна" и "Витоша".

Лоши са метеорологичните условия в областите Видин и Монтана. Дежурният от "Пътно поддържане" - Белоградчик каза, че снежната покривка в града е 6 см и пътищата се почистват от дежурните екипи. Всички пътища са проходими, няма поставени ограничения за движение на автомобилите.

Сняг вали и в района на Берковица, както и на прохода Петрохан, където снежната покривка е 8 см. Товарните автомобили трябва да се движат без ремаркета и полуремаркета, но няма въведено ограничение за движение на автомобилите с вериги.

Не са получавани сигнали за сериозни инциденти през изминалото денонощие във Варна. Екипи на службата са викани по сигнали за паднали дървета на няколко места в града. Пострадали няма. Причина за инцидентите е силният вятър в района, който вчера достигна 15 м/с. Пристанище Варна е затворено от вчера за плавателните съдове.