Премиерът Бойко Борисов определи като глупост твърдението на Меглена Плугчиева от БСП, че ГЕРБ проучва политическите си противници с детайли от личния им живот. Вчера Плугчиева показа  списък с 81 въпроса за съставяне на досиета за  опонентите на ГЕРБ в Русенска област.

Борисов допълни, че не е очаквал точно от нея да твърди подобни неща: "С голямо прискърбие мога да констатирам, че точно Плугчиева, за която имаме решение на МС, която предлагахме да стане заместник-председател на Европейската банка за възстановяване и развитие, да взима огромна заплата и всички в ГЕРБ казаха: „ОК”… Вицепремиер, опитваше се да прави нещо в еврофондовете, не че успяваше, но да й дадем този шанс, и тя да излезе да каже подобна глупост".

Премиерът припомни как за нея е разговарял с баронеса Аштън до шефа на социалистите и шефа на Европейската народна партия в Брюксел да й търси пост.

Той уточни, че първо се е обмислял вариант Плугчиева да стане заместник-посланик, а после се е разгледало предложението тя да заеме поста заместник-председател на ЕБВР.