Финансовата подкрепа се отложи на няколко пъти заради предизборната кампания и местния вот.

Бяла техника на стойност 900 лв.,по 200 лв. за вещи от първа необходимост и паричната равностойност на три кубика вода определи държавата като помощ за пострадалите от наводнението в Цар Калоян.

Радостина Неделчева, началник отдел "Социална закрила" в Цар Калоян: "От понеделник до петък по определен график се раздаваха паричните средства за основни жизнени потребности и за вода, и се връчваха заповедите за електродомакински уреди.

Връчени са 567 заповеди и са раздадени около 210 хиляди лв. От изложените артикули в сградата на дирекцията са направени 140 заявки за електродомакински уреди".

Семейството на Гюлюмсер предпочело да си доплати, но да вземе по-скъпи уреди от предлаганите. Жената има три деца и още не може да се отърси от преживяното.

Строителните материали, печките и хладилниците обаче не могат да върнат на хората сигурността в собствените им домове. Така смята и 63-годишният инвалид Деньо Гецов,чиято къща още пази белезите от високата вълна.

На ден в Цар Калоян се правят по 30 доставки на електроуреди. Според социалните работници, до края на ноември всички пострадали ще имат избраните от тях стоки. В списъците на дирекцията фигурират 1 066 семейства, които ще получат финансова подкрепа.