Софийският градски съд ще заседава днес по делото срещу прокурорите Боян Тошев и Георги Манасиев и бизнесмена Владислав Марчев.

Тошев е обвинен, че е поискал подкуп от варненския прокурор Георги Манасиев, за да му съдейства да спечели конкурс за ръководител на варненската районна прокуратура. Посредник при сделката, според обвинението, е бил Владислав Марчев.

Тримата бяха задържани през април. При ареста у Боян Тошев не са намерени пари. У Манасиев са открити 1500 евро, а Марчев е имал в себе си 7500 евро. Предполага се, че парите са били предназначени за подкуп на софийския прокурор.

Боян Тошев е обвинен, че е поискал от Манасиев 30 000 лева, срещу които е трябвало да му съдейства пред главния прокурор и да го предложи за началник на Районната прокуратура във Варна. Прокуратурата твърди, че тримата са били следени два-три месеца.

Адвокат на Тошев е Георги Гатев, който вече е член на новоизбрания ВСС. Ако Тошев не е упълномощил друг адвокат и няма защитник, ход на процеса не може да бъде даден.