Според потърпевшите, извършителите са местни младежи, които са известни на полицията, но срещу тях не се вземат никакви мерки.

Стреснати и разгневени от поредния вандалски акт осъмнаха жителите на врачанското село Зверино. Преди месец някой се опита да подпали дърводелски цех, бензиностанция, магазин и съоръжения на БДЖ в селото.

Тази нощ около 01.00 часа пък бяха изпотрошени стъклата на две кафенета, два магазина и аптека. Без стъкла са още три леки автомобила и една газка.

Цветан Велчев, потърпевш: "Имаме осем-девет стъкла счупени, виждате колко са големи, щетите са ми за около две хиляди лева".

Ивайло Луканов: "Чиста вандалщина е това, според мен. Дали е от напиване, дали е от наркотици. Има ли контрол в селото, полицията работи ли? Според мен, не е тоя контрол, който трябва да бъде".

Инцидентът е станал в центъра на селото, на главния път за София, но никой не е чул, нито видял какво се е случило. Въпреки че нищо не е откраднато, хората са притеснени както за имуществото си, така и за децата си.

За извършените през септември палежи в полицията е образувано полицейско дознание срещу неизвестен извършител, който до момента все още не е разкрит.