Кметове издигнати или подкрепени от ДСБ печелят в 9 областни центрове и 24 по-малки общини. В София ДСБ печи шест района, сред които централните квартали Средец, Оборище и Лозенец. На голямата политическа сцена след вота сега остават БСП, ДПС, ГЕРБ и десницата, посочи лидерът на ДСБ Иван Костов.

Той обаче отхвърли вариант за обединение с ОДС. По информация на ДСБ - СДС искали да направят самостоятелна група в Столичния общински съвет, въпреки че двете формации се явиха заедно в коалицията "Алианс за София". ДСБ ще са отворени за всякакви други форми на партньорство.

Иван Костов: "Оставаме на голямата политическа сцена след местните избори като десницата и си даваме сметка какво означава това".

Костов призова парламентарните сили да се споразумеят за приемането на нов закон, който да урежда всички избори в страната ни, който да пребори покупко-продажбата с гласове.

Искането на ГЕРБ за предсрочни парламентарни избори е неоснователно, смята Костов. Той не признава победата на Бойко Борисов, защото ГЕРБ е присвоила успехи с гласовете на некомунистическите избиратели.