Над хиляда души прекараха нощта в центъра на Кайро, въпреки полицейския час. След зазоряване към площад "Тахрир" започнаха да се стичат десетки хиляди хора.

Военните са заели позиции около площада, не се намесват, както бяха обещали, и не пречат на демонстрантите. Танковете не помръдват, а наоколо стоят непочистени останките от изгорени предишните дни автомобили. Египтяните се готвят днес за "Похода на милионите". В Кайро се очаква да дойдат наистина милиони хора от цял Египет. Опозицията обещава, че това ще е решаващ ден за страната.

Властите също се готвят за поредния "ден на гнева". Железопътните връзки на столицата с останалите градове бяха прекъснати вчера.

Спрени са интернет и мобилните комуникации. Има съобщения за  блокиране на шосетата, водещи към Кайро, за да не се даде възможност на жителите на други селища да се присъединят към протестите. Исканията са оставка на президента Хосни Мубарак и на новото правителство.

Властите се опитаха да успокоят обстановката снощи, като предложиха на опозицията незабавен диалог по всички ключови въпроси и на първо място по конституционната реформа, за която тя настоява от години. Позицията на протестиращите обаче е, че е твърде късно за отстъпки и, че искат едно единствено нещо: Мубарак да се качи на самолета и да напусне страната.