Другият е настанен във Великотърновската болница без опасност за живота.

Километрични опашки от автомобили предизвика тази сутрин катастрофа между два микробуса близо до Дряново. При опит за изпреварване в непозволен участък 20-годишният водач на куриерски микробус не успява да овладее машината и се удря в идващия насреща пътнически бус.

На място загива 54-годишният Добри Петков от Габрово. Той е шофирал по редовна пътническа линия Велико Търново - Дряново. За щастие в момента на инцидента в буса не е имало пътници.

Заради ремонта на Прохода на републиката, пътят през Шипка е изключително натоварен и подобни инциденти се случват ежедневно, казаха от КАТ - Пътна полиция.

Кола блъсна възрастен мъж с велосипед на централна улица в Бургас.

Шофьорът избяга, но впоследствие е заловен.

Вчера около 17.40 ч. на булевард "Демокрация", в близост до училище, лек автомобил с марка "Фиат брава", блъска велосипедист. Причината за инцидента е движение с несъобразена с пътните условия скорост. Блъснатият велосипедист, Александър Петров, е с контузни рани по главата и комоцио.

Александър Петров-пострадал: "Без да удари някакви спирачки, водач на моторно превозно средство ме блъсна отзад в колелото и аз изхвърчах и паднах на няколко метра върху главата си. Бил съм около минута в кома".

67- годишният мъж е без опасност за живота и е настанен за лечение в Многопрофилната бургаска болница. Александър не е притеснен от нараняванията по себе си, а от безхаберието на повечето шофьори.

"Човекът, който ме удари въобще не е спрял. Хубавото е, че след мен се е движел друг велосипедист, който е видял номера".

След като очевидецът е записал номера на колата, която е блъснала велосипедиста, безотговорният шофьор е заловен от контролните органи. Александър се надява в Бургас да се направят велоалеи, за да може велосипедистите да карат спокойно.