Една от най-успешните БГ рок банди Д2 имат страхотен повод да се похвалят. Бандата е записала песен с Лени Кордола, Мат Соръм и легендарния китарист на Guns'N'Roses – Слаш. "В основата на този проект е едно трагично събитие – земетресението в Хаити, което в огромна степен е трогнало нашите приятели Лени Кордола, Мат Соръм и Слаш, които в ролята си на посланици на фондация "И аз мога”, с която ние работим от три години, са направили едно парче, което в Америка по някакъв начин събира пари за Хаити. Всъщност те ни изпратиха това, което те са записали и ние направихме български вариант на него”, обясни Митко Кърнев.

В момента Д2 записват новия си албум, който имат намерение да доработят в САЩ и там да запишат и още някое парче със Слаш. Интересното е, че за записите на албума бандата е избрала доста нестандартно "студио”. "Записваме в една станция в планината Осогово, която ни беше предоставена с любезното съдействие на Община Кюстендил. Ние я харесахме преди няколко години и тя по случайност има данните на едно от най-хубавите студия, които човек може да си представи. Тя е строена от Людмила Живкова през 1978 година на много специално място, като енергия. Има едни секвои на по 1000 години. Самата станция е правена солидно с дебели стени - камък и дърво. Изолацията е тотална, не само на помещението, а и на нас самите, ние сме сами, няма никой около нас”, разказа Кърнев.

Освен работата по новия албум на бандата предстои и поредното издание на конкурса "Голямо междучасие”, който търси най-добрата ученическа песен. Всеки, който има банда или пее сам и е между 1 и 12 клас, може да участва в конкурса. Подробности можете да намерите на сайта на Д2 - www.d2band.com.

Тази година Д2 празнуват 10-годишния си рожден ден и по този повод обещават и голям концерт през есента. Дотогава пък предстоят, станалите традиция за бандата, участия в европейски фестивали, които в момента се договарят.