Сигналът е подаден от граждани. Според разказите им, над мината започнал да се носи черен дим. В момента по балконите на старозагоци падат черни сажди, съобщи наша зрителка.

Пожар избухна и край Дупница. Застрашена е вилната зона южно от града и квартал "Ценеви", съобщи кметът Първан Дангов.

Към 16 часа пожарът в промишлено сметище северно от "Стройпроект” (местността "Баритна мина”) е ограничен. Действията за ликвидирането му продължават . 

Екипи на РСПБЗН – Стара Загора гасят запалени сухи треви в землищата на селата Калитиново, Пшеничево и Хан Аспарухово, съобщиха от МВР.

Днес, около 12.40 часа  в дежурната част на пожарната служба в Казанлък е получен сигнал за пожар в сухи треви в района на старото сметище, северно от с. Розово.  В гасителните действия участват огнеборци от Казанлък и Стара Загора с три противопожарни автомобила и служители на противопожарната служба при  “Арсенал” АД .

Пожарът се развива на три посоки  - на запад, на север и на юг и е навлязъл низово в широколистна гора. Към 15.40  развитието му е ограничено. Гасителните действия продължават. 

По-рано през деня в РСПБЗН – Казанлък  е получено съобщение за пожар в сухи треви край жп-линията в района на тунел 23 и 25 край гара Радунци. В гасителните действия участват огнеборци от Казанлък и Гурково с два противопожарни автомобила. В помощ на гасителните екипи са изпратени авторазливна станция на дирекция “Гражданска защита” и пожарни автомобили на РС ПБЗН – Стара Загора и Казанлък . Пожарът е навлязъл низово в широколистна гора.  Пожарогасенето в района продължава.

Около 13.40 днес пожар, развиващ се в землището на с. Овчи кладенец, обл. Ямбол е навлязъл на територията на Старозагорска област, обхванал е  сухи треви и храсти край с. Маца, общ. Раднево и застрашава намиращата се в близост смесена гора. В гасителните действия са участват огнеборци от Раднево с два противопожарни автомобила. Пожарогасенето в района продължава.