Тролеят е най-евтиният транспорт в Хасково, с който можеш да стигнеш от единия до другия край на града. Най-дългият маршрут е 12 километра и пътуването продължава около 40 минути. Точно по обяд температурата в купето за малко да достигне 50 градуса, а малцината пътници вътре сядат под отворената капандура

Да пътуваш 40 минути с този тролей в най-голямата жега не е приключение. В купето мирише на спарено, а въздухът не стига. От шума, миризмата и топлината получаваш главоболие и единственият спасителен изход е да слезеш на първата спирка.

Новината, че в градския транспорт в София ще бъдат поставени ароматизатори, тези пътници приеха със завист.

Столична община съобщи по-рано днес, че ще постави ароматизатори в превозните средства от градския транспорт. Така общинарите се надяват да победят миризмите, с които се сблъскваме в горещите летни дни.

Проблемът с миризмата в тролея, трамвая или автобуса те удря с пълна сила в носа, когато навън е трийсет и пет градуса, а в градския транспорт четиридесет.

Това налага човек да има защитна стратегия и тактика при пътуване в градския транспорт в горещините.

Столична община реши да постави ароматизатори в градския транспорт. Те ще са електронни и през определен интервал ще разпръскват свеж аромат.

До 15 септември с ароматизатори ще се сдобият 600 столични трамваи, тролеи и рейсове.