Успоредно с новите настилки на големи булеварди като Цариградско шосе и Тодор Каблешков и разширяването на Околвръстното шосе, в града се ремонтираха детски градини и училища. Последното обновяване на артериите от алея Яворов до Ректората излезе около милион и половина лева. 2 милиона пък ще бъдат вложени тази есен в 65 детски площадки.

Варна:
87 млн. лв. са облагородили Варна през тази година, а това са два пъти повече от миналогодишните разходи за освежаване на гарад. За първи път това лято по улиците на града има пунктове за минерална вода и безплатно мерене на кръвно

Като равносметка от последните си два мандата градоначалникът може да запише осветлението на 97% от морската столица. До края на годината лампите ще се управляват автоматизирано. Друга любима придобивка на кмета са спортните съоръжения.

Пловдив:
Заради уличните ремонти в Пловдив, градът е като под блокада. Разширяват се шест от основните булеварди, ремонтират се два моста - на Асеновградския надлез и над река Марица. За първи път от четири десетилетия се строи и нов мост.

Хасково:
Въздушен пешеходен мост ще подари на съгражданите си хасковския градоначалник. Дори самият той признава, че екстрата, която струва на бюджета му 380 хиляди лева, е по-скоро атракция, отколкото необходимост. Мостът ще бъде прекият път на жителите от два квартала.

Бургас:
В нови градинки за отдих и сред прохладни фонтани ще се движат избирателите в Бургас.

Най-новата и внушителна придобивка за морския град е покривната конструкция на Летния театър, която е единствената по рода си в България. В атрактивното съоръжение община Бургас инвестира близо 3 млн. лева.

Три чисто нови микробуса пък получиха хората с увреждания в Бургас.

Русе:
В Русе се набляга на второстепенните улици. Освежават се и детски площадки и междублокови пространства. Най-сериозно се работи по новия булевард "Бозвели" и площада пред централните Хали. Ремонтите са планирани отдавна, но крайният им срок е преди изборната есен.

Стара Загора:
Значителни сгради ще напомнят втория мандат на градоначалника на Стара Загора - новата модерна библиотека, Историческия музей и възстановената след пожар Държавна Опера. Някои от тях ще са готови до края на годината.

Ремонтите обаче не спират дотук. Строят се нови паркове за отдих, реконструират се основни пътни артерии, тротоари и пешеходни зони.

Видин:
Видинчани ще запомнят сегашния мандат на своя градоначалник с парапета на река Дунав. Оградата е дълга 800 метра и до нея има градска алея за отдих и разходка. Последният проект на кмета е възстановяването на затворения от години панаир.

Разград:
18 села в Разградско ще се зарадват на нови улици от края на септември. Ремонтът, който започна тази пролет, струва на общината заем от 5 млн.лв.

След като настилката не беше обновявана дълги години, общинарите решиха да инвестират по около 100 хиляди лева във всяко село.