Копия на писмото са достигнали до прокуратурата, МВР, парламента и Националната служба за сигурност.

От прокуратурата съобщиха, че са получили такъв сигнал още преди 10 дни и са започнали проверка.

Нели Димитрова твърди още, че тотализаторът е обявявал съмнителни обществени поръчки с предварително известен победител, както и че със специален договор за предоставяне на терминали за онлайн залагания на голяма българска петролна фирма, тотализаторът ще бъде ощетен. На фирмата е предложена комисионна от 12 процента, а промените предполагат и съкращения на персонала.

Според прокуратурата договорът с петролната фирма вече е подписан от действащия директор на тотото Иван Иванов. Сделката не е свързана с опита за убийство срещу Манол Велев и данните на Димитрова само потвърждават известното вече на прокуратурата.

Според Василев ако се наложи, ще бъдат назначени и финансови експертизи.

За каква сума е сключен договорът, от прокуратурата отказаха да уточнят.

Шефът на тотото Иван Иванов заяви, че няма нищо тревожно и няма никаква истина в твърденията на Нели Димитрова. Според него, това е кампания срещу Манол Велев. Той допълни още, че тотото има процедури по обществени поръчки с десетки фирми и досега няма нито едно подадено възражение от тези, които не са печелили. По повод 12-те процента комисионна, Иванов каза, че това е нормална, стандартна комисионна. От голямата петролна фирма обявиха, че твърденията на Димитрова са неверни и че е некоректно и несправедливо да бъдат въвличани в такъв род конфликти.