Той подчерта, че сега средната работна заплата в трите рудника на комплекса е около 930 лева. Заплатите ще нараснат и от въвеждането на единния данък, уточни той. Развитието на минната индустрия върви успешно. 11 милиона тона въглища са добити в рудниците на Мини "Марица Изток", а през юли е регистриран рекорден добив от 2 000 000 тона въглища, припомни премиерът.

По данни на Евростат, които анализират финансови резултати от юни 2006 до юни 2007 г., България има най-висок индустриален растеж в Европейския съюз и той е 14 процента, обяви министър-председателят.
Публикациите днес за готвен служебен кабинет от президента, Сергей Станишев коментира така: "Това са версии на медиите, които традиционно се разпространяват преди избори у нас. Георги Първанов е подкрепен от БСП и ние сме в добри отношения", уточни той.

Сергей Станишев пристигна в Раднево за празника на Мини "Марица Изток", които днес отбелязват 55-ия си рожден ден. Премиерът е придружен от министъра на труда и социалната политика Емилия Масларова и министъра на икономиката и енергетиката Петър Димитров. Тук пристигна и Рамадан Аталай, председател на парламентарната Комисия за енергетика.
Сергей Станишев поднесе цветя пред паметника на Свети Иван Рилски, който днес по традиция честват миньорите в цялата страна.