Софийски градски съд наложи най-тежката мярка "задържане под стража" на Димитър Вучев – Демби. Съдът счете, че има обосновано предположение, че Димитър Вучев може да извърши друго престъпление. Отчетено бе, че той има постоянен адрес, установена самоличност, семейство, за което да се грижи, и няма причина да се смята, че ще се укрие, но остава опасността той да извърши друго престъпление.

Вучев бе задържан в края на юли по обвинения за шест престъпления: закана за убийство, както и подбуждане към убийство. За това се предвижда наказание до три години лишаване от свобода. Според обвинението, Демби е заплашвал три семейства и е подбуждал към убийството на три лица - Златомир Иванов – Баретата, Антон Савов – Тони Мамата и Мартин Станков – Рашо.

Димитър Вучев - Демби е свидетел по делото срещу Златомир Иванов - Златко Баретата. Той дълго време се укриваше, защото твърдеше, че се страхува за живота си, но през декември миналата година бе доведен принудително в съдебната зала. През октомври 2009 година Вучев бе осъден на три години условно лишаване от свобода и пет години изпитателен срок за незаконно притежание на оръжие, с което на 12 март 2001 г. е бил прострелян Владимир Стоянов – Малкият Цимбик.