Мъж е подал жалба вчера вечерта, срещу служител на Трето районно полицейско управление Варна с инициали Г. Д. К., за извършено тежко престъпление срещу него.

Комисар Димитър Димитров - ОДП-Варна: "С личния си автомобил е отвлякъл лице, малтретирал го е за невърнат дълг към негова позната. Удари на шамари, возене в багажника на автомобила. Посещение на мястото, където той живее, претърсване на правен език и изземване на намерените пари там, които са твърде малка сума".

Полицаят е задържан и срещу него е образувано наказателно производство.

С още двама души е заловен и бивш служител на ОДП-Варна, който е участвал в обир на златарско ателие.

На 12 юни мъже с перуки и оръжие са откраднали почти килограм златни бижута посред бял ден в центъра на Варна.

Комисар Димитър Димитров: "Преките извършители на обира са двама. Имат помагач, който е управлявал тъмносин форд. Последното задържано лице е бивш служител на полицията. Уволнен е 2003 година. Задържахме ги и тримата в град Варна. Успели са да продадат част от откраднатото злато".

Тримата извършители са заловени със съдействието на бдителни граждани. Намерените в близост до местопрестъплението перуки, очила и друг реквизит, ще бъдат използвани като улики в съда. Утре съдът трябва да гледа мерките за неотклонение срещу крадците с перуки.