На много места в страната освен гръмотевични бури паднаха и градушки. Град валя в София, Видин, Враца. Най-обилни дъждове паднаха във Видин - 23 литра за 12 часа. В Габрово проливният дъжд нанесе сериозни щети. Обстановката в Пазарджишка област е спокойна, с изключение на няколко наводнени къщи в областта. Дъждът е наводнил още дворни места и е нанесъл сериозни поражения върху реколтата.

Все още не е отменено бедственото положение в Етрополе, което беше обявено на 25 май заради наводненията. Обстановката там обаче се нормализира. Следи се нивото на река Искър, като рисковите места по поречието са укрепени. Няма опасност от преливане на язовира, но общините са предупредени за повишеното количество вода.

Продължава почистването и отстраняването на повредите в русенските села след падналите дъждове. Този път ремонтните дейности започнаха веднага тъй като общината е предвидила средства в бюджета.
"Смятам, че опитът и неволята са добри учители! Имаме този опит от предните години. Това, което веднага направихме, е да разчистим този нанос, който беше запушил някои от пътните артерии към квартал “Средна кула” и към “Басарбово” и още тази седмица да започне тяхното възстановяване и изкърпване, за да бъдат годни за движение", заяви кметът на Община Русе.
Парите едва ли ще стигнат, за да се извършат всички ремонтни работи, но според русенския кмет е добре общините да предвиждат такива средства в бюджета.