В църквата обаче не бяха най-високопоставените политици, за които той приживе е казвал, че са му приятели.

Любо Ганев: “Не знам какво се случи, бях шокиран. Какви толкова бизнес интереси е засегнал на някого не мога да предположа.”

Христо Бонев: “Мислите ли, че ако беше починал по друг начин, тук щеше да има високопоставени политици с венци и благодарност? В това съм сигурен - докато човек е жив и имат полза от него, всички са много близки, но като си отиде по този начин, много хора си казват, че е по-добре да се скрият на сянка.”

Ваня Цветкова, депутат НДСВ: “Очаквах да видя и президента Първанов, на който той беше добър приятел и ходеше на всички срещи, на които президента го канеше. Не знам, защо когато някой е убит, някои се срамуват да дойдат да зачетат последния му път. От г-н Тасев съм чувала колко добър приятел му е президентът и че никога, за нищо не би го предал.”

Емил Наков, съсобственик на "Локомотив Пловдив": “Защото живеем в такава държава - това е отговорът на въпроса защо се случи. Иначе той беше човек, който умееше да прави пари с много труд, от детските години. Той гледаше с десетилетия напред.