Видеоматериалът бе пуснат в използван от терористичната организация ислямистки сайт. Ас-Зауахири се подиграва с приетия от Конгреса проектозакон, който обвързва пакет от 124 милиарда долара за операциите в Ирак и Афганистан с конкретна дата за изтегляне на войските от Ирак.

Айман ас-Зауахири: “Това решение ще ни даде възможността да разбием американските сили, които сме хванали в исторически капан. Ние помолихме Аллах да ги задържи тук докато убием 200-300 хиляди от тях. По този начин даваме на жадните за кръв във Вашингтон и Европа незабравим урок”.

Айман ас-Зауахири се подиграва и с плана за сигурност в Багдад, като припомня атентатите в силно охраняваната зелена зона: “Джихадът в Ирак вече не е губещ, ние вече изграждаме Ислямската държава, която ще освободи ислямските земи, ще пази свещените принципи на исляма, ще защитава слабите и ощетените”.

Двадесет и девет души бяха убити при пореден атентат в едно от шиитските предградия на Багдад. При друго нападение загинаха още четирима. Говорителят на американските сили генерал Колдуел призна днес, че за 10 седмици от началото на плана за сигурност в иракската столица насилието е намаляло съвсем малко.