Граждани излязоха заедно със свещенството на протест срещу Свидетелите на Йехова.

"Дъщеря ми си промени характера, промени си поведението към мен, тя стана агресивна. Тя просто е дистанцирана от децата си. Тя е с промит мозък", споделя майка, пожелал анонимност.

Лазаринка Лазарова – богослов: "Тази секта застрашава обществото с това, че те отричат кръвопреливането, както на себе си, така и на членовете на своето семейство и близки. Освен това те проповядват да не се служи в армията, отричат националните символи”.

Според организаторите на антисектанския протест, Свидетелите са забранени в много европейски страни като Италия, Испания, Гърция. Самите те обаче отричат.

Митко Монев - член на "Свидетели на Йехова": "Навсякъде в Европа нашите братя се ползват със свободата да правят конгреси, да говорят с хората за Библията".

"Свидетели на Йехова" са регистрирани у нас през 1991 година. Три години по-късно са забранени, заради агресивността на сектата. Свидетелите обаче, съдят България в Европейския съд в Страсбург. Докато текат делата, вратичка в закона все пак е намерена.

Лазаринка Лазарова: “Тази секта е регистрирана като фирма "Пролетна природа", като предмет на дейност на тази фирма е продажбата на картини”.

В момента Йехова набира сили именно в Източна Европа и в Русия. Сектантите вербуват последователи, като ходят по домове и квартири, раздават литература и спират хората по улиците. И въпреки днешния масов протест, те смятат да проведат и следващия си конгрес у нас - на 12 май, във Варна.