Срокът за регистриране на инициативни комитети и независими кандидати изтича на 14 април. В същия срок партиите и коалициите трябва да подадат в ЦИК кандидатските си листи.

Ето кои политически сили ще участват в изборите, по реда, в който са подали документите си в ЦИК: ГЕРБ, Движение за права и свободи, Атака, Коалиция "Земеделски народен съюз", Демократи за силна България, Коалиция на българските социалдемократи, Коалиция "Платформа европейски социалисти", Комунистическа партия на България, Съюз на демократичните сили, Граждански съюз за нова България, Национално движение Симеон Втори, Партия "Ред, законност и справедливост", Зелена партия, Съюз на свободните демократи.

***
Скандалният бизнесмен Слави Бинев ще фигурира в листата на партия Атака за избор на евродепутати. Това заяви в предаването “Тази сутрин”, независимият депутат Павел Чернев, бивш народен представител от Атака.

Ръководството на партията отказа коментар. Зам.-председателят на Атака - Павел Шопов нито потвърди, нито отрече, че Слави Бинев ще е в листата им. Той заяви само, че не искал да коментира поредните глупости и провокации в ефира.