На Цветница ресторантьорите Милена и Христо Христови се прибират вкъщи. Минават 100 метра по главната улица в Раднево, когато Фиат Панда изскача от насрещното платно и ги връхлита.

От удара повече е пострадала съпругата. Тя е с рани по главата и натъртвания по гърдите. Христо Христов си спомня, че колата му се е изправила почти на таван и е щяла да ги затисне. Той се е отървал с охлузни рани.

Веднага след катастрофата на двамата водачи е направена пробна за алкохол. Виновникът за инцидента Георги Желязков е бил мъртво пиян.

Динко Черкезов: “Количеството на алкохола в кръвта е 3.12, установено по метод на ОДП Стара Загора. Приложен е към преписката за досъдебното производство. В момента изчакваме лицето да се съвземе от този шок и да вземем нашите мерки по отнемане на свидетелството и съставяне на акт по Закона за движение по пътищата”.

Виновникът за катастрофата и преди е губил книжката си заради употреба на алкохол. Сега той лежи в болница с два счупени крайника.

***
Двадесет и една тежки катастрофи са станали на територията на страната през изминалото денонощие, съобщи МВР. Загинали са четирима души, 26 са ранените, един от тях с опасност за живота. В София катастрофа блокира по обяд, бездруго натовареното движение в центъра.