В източната половина от страната и на север от планините и през целия ден ще е много ветровито. Валежите ще са най-обилни в четвъртък и петък.

През нощта в София и Ловеч поривите на вятъра достигаха до 50-60 км/ч. Бурен вятър духаше и в Кърджали Русе и Разград. В Гражданска защита са постъпили сигнали за паднали ламарини и дървета.

Всичките 9 населени места в община Чепеларе са без електричество от тази сутрин, поради аварии, предизвикани от бурния вятър. По информация на Планинската спасителна служба, електричеството в Пампорово също прекъсва, а условията в планината не са подходящи за туризъм.

Във Велинград вятърът е нанесъл щети на няколко постройки. В Габровско от силния вятър без ток са останали 15 села. В града и в повечето населени места в общината има паднали дървета край спирки и жилищни сгради. Счупени са много витрини на заведения и стъкла на прозорци.

Забраната за движение на плавателни съдове в пристанище Бургас е отменена.

Дъжд вали в районите на Видин, Монтана, Враца, Перник, Кюстендил, Благоевград, София, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Кърджали и Смолян. Сняг вали на прохода "Петрохан". Във високите части на Родопите има частично заледени пътни участъци, които се обработват. Видимостта навсякъде е добра.