***

Днес в Дупница ще има автопоход срещу присъдите на медицинските сестри в Либия. Стикерите за автомобили и трикольорните лентички "Не сте сами!" ще бъдат неотменна част от събитието. Точно в 13.00 часа за няколко минути ще бъде спряно и движението в центъра на Дупница. Шествието ще завърши с молебен в храм "Свети Георги".

***

В пловдивските училища днес ще има "Час на ученическата солидарност" в подкрепа на осъдените в Либия. Точно в 10.00 ч. училищните звънци ще звънят в продължение на една минута, а после учениците ще обсъдят Декларация в подкрепа на сестрите. Очаква се тя да бъде подписана от 55 000 деца.

***

И Центърът за работа с деца в Добрич се присъединява към кампанията "Не сте сами!". Днес с концерт-спектакъл те ще заявят своята подкрепа за българските медици в Либия. Повече от 50 деца ще изразят с песни и танци съпричастността си и надеждата за благополучния изход от процеса. Децата очакват към тях да се присъединят и по-възрастните им съграждани. Всеки зрител на концерта ще получи и лентичка с надпис - "Не сте сами!"