Благодарение на успеха на bTV, София става център на дейността на “Нюз-Корпорейшън” в региона. През последните няколко месеца оттук стартираха проекти за нови телевизионни канали в общо осем държави. Преди седем години “Нюз Корпорейшън” стартира bTV като експеримент с неясно бъдеще. Но от единствената компания на Нюз Kорпорейшън в Европа, bTV се превърна в една от най-печелившите в корпорацията.

Рупърт Мърдок, Председател на "Нюз Корпорейшън": "Днес bTV вече е успешен модел, който се прилага и в други държави.”

Мартин Помпадур, председател, "Нюз Корпорейшън Юръп": "Ние бързо се разширихме и вече имаме телевизии в осем държави в Европа. Много от мениджърите, които Ал Парсънз събра в България, носят по две шапки. Те имат задължения в bTV, но също така помагат и на телевизиите в останалите седем страни."

България е център на нова европейска група от телевизии в системата на Нюз Корпорейшън. В нея влизат Сърбия, Турция, Полша, Латвия, Грузия, Румъния и Израел.

Албърт Парсънз, Президент, "Нюз Корпорейшън Юръп - ТВ Груп": "В София се намира щабът на целия този проект. По това време догодина ние ще се преместим в нова сграда, която ще стане дом за компаниите ни. В България вече се занимаваме и с радио и издаване на списания. Това е вълнуващ период за телевизионната група в Европа."

От разрастването печелят най-много зрителите, защото успехът на една телевизионна компания означава повече инвестиции в качествена продукция.