Първи протест на общински служители срещу орязания бюджет и очакваните съкращения. Чиновниците в Бобов дол излязоха на улицата. Всичките 70 служители на общинска администрация Бобов дол излязоха на протест. 30-процента свит бюджет за тях означават не само по-ниски заплати, но и съкращения.

„Ще доведе до трудности, както в работата на общинска администрация, ще доведе до съкращаване, до загуба на работни места, загуба на специалисти, до влошаване на качеството на услугите, които предоставяме на населението”, каза Виолина Стоилова, общински служител.

Кметовете от региона са изпратили протестна декларация до премиера и НС.

„Не може да се работи, при повече съкращения и намаляване на заплатите не може да се работи, общинската администрация няма да може да си върши услугите на хората. Хората са с деца, със семейства, с кредити, които са теглили, ще стигнат всички до съд”, каза Христо Николов, кмет на Мали Върбовник.

На протеста, притеснени от това да не останат без работа, дойдоха и служители, които са с временни трудови договори и които най-вероятно ще бъдат първите безработни.