Актьорът Робърт Дювал бе почетен за приноса си към холивудското кино с наградата за цялостно творчество на филмовия фестивал в Палм Спрингс, пише в. "Дейли експрес".

Дювал дебютира в киното с филма "Да убиеш присмехулник" (1962). Световна слава му носи ролята на Том Хейгън в "Кръстникът" (1972) и "Кръстникът 2" (1974).

Робърт Дювал е носител е на редица престижни награди, сред които "Оскар" за най-добър актьор за "Нежно милосърдие" (1983).

Сред гостите на гала вечерята, които аплодираха бурно Дювал за отличието му, бяха режисьорът Оливър Стоун и актьорът Джейк Гиленхал.

Колин Фърт, един от фаворитите в сезона на "Оскарите", получи наградата за най-добър актьор за изпълнението си в "Речта на краля". Призът за най-добра актриса бе присъден на Натали Портман за ролята й в "Черният лебед". Кери Мълиган спечели награда за пробив за превъплъщението й във филма "Никога не ме оставяй".

Сред останалите отличени са режисьорът Дани Бойл с награда "Сони Боно", актьорът Хавиер Бардем, обявен за международна звезда, и актьорският състав на "Социалната мрежа".

Специални отличия получиха Бен Афлек (награда на председателя) и Дженифър Лорънс (награда "Изгряваща звезда").