В него се съобщава, че се готви военна операция за сваляне на Саддам Хюсеин от власт. Бежанци от страната твърдят, че правителството тайно купува оръжие от Източна Европа и се готви за война срещу Съединените щати.

Иракският вицепремиер Тарик Азис заяви днес, че храбрият иракски народ ще отблъсне всяка американска агресия. На откриването на международно изложение за фотография бе разгънат огромен килим с образите на Джордж Буш-баща и бившия държавен секретар Мадлин Олбрайт, за да могат посетителите да стъпват по лицата им. Мозаечен образ на Буш има и пред входа на най-престижния багдадски хотел "Ал Рашид".

Вестник "Ю Ес Тудей" пише, че директорът на ЦРУ Джордж Тенет е предупредил президента Джордж Буш, че няма шансове за сваляне на иракския режим чрез преврат. Той е препоръчал като единствена ефикасна мярка военна операция.

Вестник "Гардиън" цитира избягали от Ирак офицери, които твърдят, че режимът на иракския ръководител се снабдява с оръжия през Сирия и Турция. Оръжията са произведени в страни от Източна Европа. Преди две седмици бивш телохранител на украинския президент Леонид Кучма призна, че страната му изнася противовъздушни системи за Ирак.