Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими при зимни условия, съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура”. Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, на места мокри, а по високите места – заснежени и частично заледени, почистени и обработени.

Пътната настилка на автомагистрала „Марица” е мокра, на автомагистрала „Тракия” е мокра в района на Пазарджик, на автомагистрала „Хемус” е мокра, като опасност от заледявания на пътната настилка има по мостовете и виадуктите. Дъжд вали в областите Благоевград, Пазарджик и Кюстендил, а сняг превалява в областите Видин, Монтана, Перник, София, прохода Петрохан и в района на тунела „Траянови врата”, на автомагистрала „Тракия”. Поради мъгла е намалена видимостта до 100 метра в районите на прохода Петрохан.

Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Върбишки, а Дюлински – за товарни автомобили.

Все още е затворен пътят между спирка „Генерал Заимов” и кръстовището до комплекс „Ривиера” във Варна. Затворени са и пътищата Враца – Вършец, Павел – Совата, Кермен – Гълъбинци и Стряма – Калековец.

Въведени са следните ограничения за движение на МПС: Товарните автомобили да са без ремаркета и полуремаркета през проходите Вратник и Троян – Кърнаре. Забранено е преминаването на товарни автомобили по пътя Смоличане – Пелатиково и Друмево – Радко Димитриево. Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през прохода Шипка, Вратник и Петрохан и над 20 тона – през Айтоски проход.

Девет души са ранени в катастрофи през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Шест пътнотранспортни произшествия са станали в страната.
В София са станали една тежка и 32 леки катастрофи, при които един човек е ранен.