Към момента има събрани изключително голям брой документи, доказващи участието на всеки един от задържаните в операция "Регистраторите", каза заместник-окръжният прокурор на Бургас Ангел Георгиев, цитиран от БТА.

Той заяви, че спрямо един от тях вече е предявено обвинение за участие в организирана престъпна група, като предстои повдигане на обвинение и спрямо
останалите трима. Спрямо свързващото звено между участниците в престъпната група - Марио Ганев ще бъде повдигнато обвинение, като организатор на групата.

След повдигане на обвиненията предстои преценка на доказателствата и евентуално внасяне в съда на искания за мерки за неотклонение "задържане под стража" спрямо обвиняемите лица", допълни още заместник – окръжният прокурор.

От пресслужбата на полицията съобщиха, че се очаква със Заповед на Министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов в Бургас да пристигне екип от Инспектората на МВР, който заедно със служители на бургаската полиция да извърши проверка на всички факти и обстоятелства около регистрацията на автомобили.

Най-вероятно ще бъдат проверявани данни за период от две години, тъй като данните до момента сочат, че неутрализираната престъпна група е действала от около година и половина.