За Триполи ще пътуват синът на доктор Здравко Георгиев - Мариян, дъщерята на Валя Червеняшка - Антоанета, Цветанка, близка на Валентина Сиропуло, майките на Нася и Кристияна, и синът на Снежана - Ивайло. След повторното произнасяне на смъртните присъди сестрите поискаха държавата да съдейства роднините им да ги посетят, тъй като не са се виждали отдавна. Режимът за свижданията е затегнат и на този етап дипломатите и доктор Георгиев нямат достъп до българките в затвора.

***
Кметът на Пловдив, Иван Чомаков, в качеството си на председател на Гражданското сдружение за насърчаване на двустранните отношения с Либия, ще приеме днес представители на мюсюлманската общност в града. Чрез него те ще предадат декларация до посолството на Либийската джамахирия, с която искат да изразят подкрепата си за осъдените на смърт български медицински сестри.

***
bTV, вестник "Стандарт" и "Дарик радио" продължават кампанията "Не сте сами!", за защита на задържаните вече осма година в Либия, пет медицински сестри. Отпечатани са 500 000 стикера за автомобили с надпис "Не сте сами!". Ще може да ги намерите в четири поредни броя на вестник Стандарт - от 10 до 13 януари включително.

Освен това, от утре в офисите на bTV и "Дарик радио", както и на големите бензиностанции в София и страната, също ще се дават стикери.

Нека да сложим знака в долния ляв ъгъл на задното стъкло на автомобила си и да не го сваляме!

Ще разпространим лентите "Не сте сами!" на първото заседание на Европейския парламент в Страсбург. А на 9 февруари, когато се навършат 8 години от ареста на българките, ще организираме шествие и молитва за здравето и спасението им.