Американски и британски експерти по сигурността проучваха в Рамала условията, при които международен екип ще поеме охраната на шестимата палестинци, издирвани за убийството на израелския министър на туризма Зееви.

Това е главното изискване в постигнатото споразумение за вдигане на обсадата около главната квартира на палестинската власт на Западния бряг.

Според военния министър Бен Елиезер палестинският лидер Арафат ще бъде освободен, след като екстремистите бъдат предадени.

Палестинските власти определиха затвора в Ерихон за мястото, където те ще бъдат задържани. Палестински официален източник съобщи за получени от Съединените щати гаранции, че Арафат ще може да пътува свободно както в палестинските автономни територии, така и в чужбина.

Само няколко часа след като беше постигнато споразумението за блокадата в Рамала, израелските сили атакуваха с танкове и хеликоптери друг град на Западния бряг - Хеброн. Израелски военен източник съобщи, че по време на операцията били арестувани 17 палестинци. Радикалната палестинска групировка "Хамас" потвърди, че там е бил убит неин активист, участвал в кървавия инцидент в еврейското селище Адора. В събота палестинци застреляха там четирима еврейски заселници.