49-годишният Живко Проданов беше в неизвестност от ранните часове на 3 януари. Знае се, че малко след полунощ таксиметровият шофьор качил клиенти от кръстовище в центъра на Сливен. Тогава е бил видян за последно. Вчера през деня колата му е била намерена опожарена в покрайнините на града.

Но от него нямало и следа.

Димитър Проданов, син на убития: “Днес сутринта се събраха всички таксита, от всички фирми и тръгнахме, през сто метра спираше кола, и го намерихме тука, на брат ми приятелката го намери, баща ми го няма, какво мога да кажа.”

Веднага, след като новината за убийството се разучва, всички таксита в Сливен спряха работа. Близо 200 жълти коли преминаха в протестно шествие към центъра на града.

Станимир Ненов, колега на убития: “Трагедия, която може да се случи с всеки един от нас, полицията освен да ни нахока, след това да замаже положението, друго няма да направи.”

На обвиненията полицията отговаря, че по случая се прави всичко възможно.

Георги Шейтанов, говорител на Областна дирекция Полиция Сливен: “Таксиметровите фирми имат повече възможности, повече автомобили от полицията, нормално е да са успели да го открият преди нас.”

Разследването на полицията води към две основни версии - грабеж или убийство, извършено от наркомани.

Красимира Проданова, съпруга на убития: “Не проумявам каква е тази жестокост, какво е това безумие, какъв е този човек, когото майка го е родила, да отнеме човешки живот по толкова жесток начин.”

На среща в полицията следобед таксиметровите фирми се договориха да протестират мълчаливо всеки ден по обяд, до разкриване на престъплението.