Защитата научи за това тази сутрин, час преди да се запознае с документите. Адвокатът на Валентин Димитров Лъчезар Таков е бил уведомен за промяната в съдебна зала. Той постави под съмнение автентичността на писмото на Вальо Топлото, случайно намерено от МВР.

***

От фирмите за топлинно счетоводство твърдят, че няма надписване на сметки. Според представителят на една от тези фирми Тодор Кузманов никой не може да разпредели повече енергия от тази, която влиза в сградата по топломера. Той обясни, че гражданите могат да имат претенции към сметките си чак, след като са ги платили.

Новото обвинение е във връзка с ареста на бившите заместници на Вальо Топлото в столичната “Топлофикация” - Георги Рогачев и Емил Антонов. Те двамата, заедно с бившата служителка на Дружеството Лина Абланска и управителката на фирма "Шибър" Мая Стоилова са обвинени за източването на 1 милион лева от “Топлофикация” - София. Според Прокуратурата Валентин Димитров е мозъкът на схемата. Днес защитата на Валентин Димитров ще се яви в Националното следствие, за да се запознае с документите по новото обвинение срещу бившия директор на столичната “Топлофикация”.

Адвокатът на Валентин Димитров Лъчезар Таков постави под съмнение автентичността на писмото от бившия директор на “Топлофикация”-София. По думите му никой не е представил доказателство, че писмото е писано именно от Валентин Димитров, а дори и да е така, съдържанието му трябва да остане тайна между адресата и адресанта. Според адвокат Таков става дума за неправомерно събиране на доказателства.

По-рано тази сутрин общинският съветник Владимир Каролев коментира, че над “Топлофикация”-София има политически чадър, но не от политически партии, а от отделни политици. По думите му Валентин Димитров трябва възможно най-бързо да каже цялата истина, за да не се влоши положението му.