Софийският градски съд ще заседава по делото срещу Златомир Иванов-Златко Баретата. Последното заседание е отложено на 19 януари 2011 г. поради заболяване на един от резервните заседатели.

Въпреки че става дума за резервен съдебен заседател, той е член на съдебния състав и процесът не може да продължи в негово отсъствие, смята съдът. Златко Баретата е обвинен в организирането и ръководенето на престъпна група за разпространение на наркотици.

Иванов заедно с Мартин Димитров са обвинени и за предумишленото убийство на Румен Стефанов, извършено по начин, опасен за живота на мнозина (чрез употреба на огнестрелно оръжие на обществено място, където са се намирали множество хора), за което Баретата е бил подбудител, а Димитров - помагач.

Като участници в групата са обвинени и Евгени Петров Евтимов, Георги Тодоров Йорданов, Мартин Василев Димитров, Валентин Григоров Луков, Коста Василев Трифонов, Борислав Руменов Секулов, Марин Петров Вълчев, Росен Рангелов Иванов,
Кирил Станимиров Атанасов, Богдан Василев Василев, Мартин Ицко Горески, Васил Илиев Колев, Юлиян Любомиров Зашев, Даниел Любенов Кръстев, Стоян Еленков Дичев.