Основните пътища в страната са проходими. Пътните настилки в по-голямата си част са сухи, съобщават от пресцентъра на МВР. Мокри са настилките в областите Монтана, Пловдив, Велико Търново, Ловеч. Дъжд вали в Пловдив, Велико Търново и в района на Троян.

Опасност от падащи камъни има в Искърско дефиле, Кресненското дефиле, по пътя Симитли-Разлог-ГКПП-Илинден, в Прохода на Републиката и други.  Забранено е преминаването на камиони с маса и товар над 10 т. през прохода "Шипка" до 31 октомври 2010 година.

Изцяло затворени за движение са проходите: "Твърдишки" (Твърдица - Елена - движението се осъществява през прохода Вратник), "Златишки" /Етрополе - Златица/, "Дюлински".

При температури над 35 градуса е забранено движението на моторни превозни средства с общо тегло над 20 тона от 13.00 до 21.00 часа.

През последното денонощие в страната са станали 13 катастрофи, съобщиха от пресцентъра на МВР. Загинали няма, ранени са 17 души. В София са регистрирани 107 леки- и три тежки катастрофи. Ранени са трима души.