Заместник-председателят на НДСВ поиска и получи извинение от Стоичков. Тази сутрин Стоичков влезе в остър спор с общинския съветник на НДСВ Владимир Каролев, който се закани да даде на прокуратурата одобрена от Столичния общински съвет продажба на имот на треньора, в центъра на София.

Пламен Панайотов свика специална пресконференция, за да отхвърли твърденията че има парцел, придобит от Столичната община.

Пламен Панайотов: “Допускам, че Христо Стоичков е бил умишлено подведен в информацията, която публично обяви. Затова държа г-н Христо Стоичков публично да ми се извини за направените изявления.”

Пламен Панайтов обяви, че безкрайно уважава Христо Стоичков като футболист и че няма да заведе дело за клевета срещу него.

Пламен Панайотов: “В този случай не е улучил вратата, която трябва.”

В конфликта между бившият вицепремиер от правителството на Симеон Сакскобурготски и националния селекционер се намеси общински съветник от НДСВ.

Владимир Каролев: “Току що чух името на Пламен Панайотов. Г-н Стоичков направи едно публично изказване и ето аз още на следващата сесия на общинския съвет. Ще задам въпроса какъв имот е даден на Пламен Панайотов.”

Междувременно в предаването “Тази сутрин” Владимир Каролев заяви, че националният селекционер много повече се интересувал от имот, в който е съсобственик с представител на ВИС-2, отколкото от общински парцел с цена, която общината вдигна до 300 хиляди евро.

За да се защити в края на словесния сблъсък, най-популярният български футболист нарече НДСВ икономическа групировка.

Христо Стоичков: “Аз не участвам в сделки, както вашата групировка НДСВ участва. Аз не давам магистрали на концесия и не строя хотели по морето, както вие.”