"Петък е: Млада, привлекателна, умна и бедна девойка, търси запознанство с мъж с противоположните качества. Често онова, което търсите чрез интернет, може да се намери и чрез интерпол”

"И в Перник имат площад с пишкащо момченце, както в Брюксел, но след като се изпикае, момченцето си отива.”

Това са само два от статусите на Любен Дилов-син във Facebook, които са истинска сензация. Най-накрая журналистът направи това, което много от феновете му го съветваха – всички статуси, "диловизми” от профила му излизат в книга със заглавието "Фейсбуки”.

"Животът е много по-смешен от това, което могат да измислят за него", смята Дилов-син, но въпреки това вече година и половина споделя забавни статуси за живота и от своя живот. "Странното е, че тези неща, събрани в книга, живеят един съвсем друг живот, те вече почти нямат нищо общо с мен. Ситуацията прилича на аборигена, на когото подарили бумеранг и той три пъти губил съзнание докато си изхвърли стария - веднъж изхвърлил тези неща в публичното пространство, те първо губят авторство, второ – се връщат върху тебе наистина като бумеранг, защото, когато минат през 10 - 15 000 души, които ги прочетат и ги коментират, те ти връщат настроението, което ти си опитал да индуцираш в началото на деня. Аз винаги ги пускам между 7:30 и 8:30 сутринта. Тогава имам време да влизам във Facebook”, обясни Дилов-син и допълни, че статусите му, събрани и издадени в книга, вече приличат на емоционален дневник. "Сега като ги гледаш с датите отпреди година, можеш да си направиш някаква кардиограма на дните. Всеки може да си направи, не само този, който ги е писал. Вече го чета като нещо, което няма нищо общо с мен и аз се смея даже.”

Любен Дилов-син е благодарен на хилядите хора във Facebook, с чиято помощ е успял да "напише” тази "книга” и настоява, че за "Фейсбуки” в никакъв случай не трябва да се говори, като за някакво литературно събитие.

"Не мога да кажа, че имам любим „лаф”. Те са състояние, все едно да кажеш, че имаш любимо състояние,  каза още Дилов-син.

Обновяването на статуси във Facebook не е основното занимание на Любен Дилов-син... поне не още. При предишното си гстуване в студиото на "Тази сутрин” Дилов-син сподели за новата си работа, като главен редактор на списание L’Europeo. Предстои да излезе първият брой на списанието под ръководството на новия шеф. "Темата е "Истински лъжи” – всички неща от съдържанието на желязо в спанака, през големите медийни манипулации, гриповете, които се предават по медиен път най-често – всички тези неща сме опитали да ги разкажем с лични истории, с проследяване на процеси. Има класация на големите спортни измами, направени съзнателно. В една от тях сме замесени и ние, естествено – тази с "божията ръка” на Диего Марадона, когато страничният съдия не я свири (1/4-финала на Мондиал '86 - Аржентина срещу Англия. Марадона вкарва гол с ръка. Страничният съдия, който не свири "божията ръка” на аржентинеца, е българинът Богдан Дочев – бел. ред.)”

Любен Дилов-син сподели, че освен работата в списанието, работи и над сценарий за игрален филм, но отказа да разкрие повече за проекта.

Защо Перник е основен герой във Facebook, според Дилов-син, можете да видите в прикаченото видео.