Димитър Абаджиев се оттегля от всички постове в Демократи за силна България. Мотивите му са радикално разминаване с ръководството и мнозинството в ДСБ.

Димитър Абаджиев: “Аз не се изживявам като месия, който трябва да бъде следван, но се надявам, че все повече хора ще осъзнаят както става и дали ще продължат да водят дебат вътре в ДСБ или ще предпочетат да нещо друго, е въпрос на лична отговорност, която всеки носи”.

Абаджиев обясни пред bTV, че дясното лидерство е в криза, но той няма да се обърне назад и няма да хвърли камък срещу никого. Димитър Абаджиев е достигнал до общи разбирания за бъдещето на България с Бойко Борисов, но двамата не са се договори за нищо конкретно.

Димитър Абаджиев напусна ДСБ по време на разширено заседание на общинските ръководства, което обсъждаше загубата на президентските избори.

Лидерът на ДСБ каза, че Димитър Абаджиев няма основание да твърди, че се е задушавал като другомислещ в ДСБ. В предстоящите местни избори хората на Иван Костов ще се стремят да не повтори грешката от президентските избори, обясниха от ДСБ.