Агнешко на пазара има в изобилие - нашe и вносно. Вносът е предимно от Австралия и Нова Зеландия. Но клиентите търсят най-вече българско месо. Ако има недостиг, то това ще е на български агнета, заради добрия износ, най-вече в Гърция и Италия. Това казват от министерството, това се знае и на пазара.
"В много случаи, понякога става така, защото нашето агнешко го изнасяме за Гърция. Българските агнета са в Гърция, там са по-скъпи и всеки си дава продукцията”.
Освен, че свикнаха да имат изисквания към това, което купуват, клиентите, като че ли, забравиха и паниката от предишни времена, че стоката може да свърши преди празника:
"Няма да свърши, никога не е свършило, мисля че за пазара винаги ще има”.
"Не ми се вярва. И за Великден пуснаха информация, че ще свърши, но имаше, и цените са еднакви по всички магазини”.
В магазините също са спокойни, че агнешкото ще стигне. А за любимия си празник ромите са приготвили по около 120 лева за живо агне, което да купят от овчари българи от околните села