Инцидентът най-вероятно е предизвикан от намесата на работници, дошли да укрепят постройката. За щастие жертви и пострадали няма. По думите на свидетели точно преди инцидента на покрива на сградата е имало хора, които разчиствали терена, за да започнат ремонт.

Димитър Хаджиев - съсобственик в блока: “50 годишен блок, не е поддържан повече от 20 години, как искате да стане. Нормално. Просто грешка човешка по мое мнение. Ако не бяха пипали нямаше да падне, според мен”.

Инж. Иван Иванов - главен инженер на Община Търговище: “След заповедта на кмета тези собственици са предприели действия, като са мислели преди събота и неделя да ремонтират парапета, който е поддал на терасата и са отрязали някакви железа неправилно”.

В резултат на това бетоновият блок се стоварва от 20 метра височина. По пътя си грамадата се закача за терасата на предпоследния етаж и едва не повлича и нея.

Днес преди обед отломките от бетон бяха разчистени. Районът спешно ще бъде ограден със скеле, така че ремонтните работи да не застрашават минаващите хора.

Собствениците на 43 опасни сгради в общината получиха предупреждение да ги съборят или укрепят. Ако това не стане ще ги разруши кметството.