По данни на "Галъп", избирателната активност към 12.00 часа е 20,89 процента.

Агитационни материали заляха Варна в изборния ден. Много хора намериха тази сутрин пощенските си кутии пълни с брошури, призоваващи ги да гласуват за единия от двамата кандидат-президенти.

Здравка Маринова: "По принцип е стратегия да манипулират съзнанието на хората. При условие, че е забранено, значи това е тенденциозно за мен."

Почти всички пощенски кутии в блок 19 на варненския квартал "Аспарухово" бяха пълни с агитационни материали. Живеещи там заявиха, че са се обаждали до Районната избирателна комисия, за да съобщят за нарушението.

* * *

Двамата кандидат-президенти гласуваха още сутринта. Действащият държавен глава и кандидат за втори мандат Георги Първанов заяви, че хората трябва да бъдат по-активни в гласуването. Лидерът на "Атака" Волен Сидеров също се надява на по-голяма избирателна активност на балотажа.

* * *

bTV продължава да следи изборния ден. Очаквайте още информация в 17.00 часа. В 18.30 часа започва централната емисия на bTV Новините. Веднага след нея гледайте предизборното студио с водещ Николай Бареков, от когото първи ще чуете името на новия президент на България.