74-годишната Пенка Николова, дъщеря й и двете й внучета от години живеят в три стаи, които са част от стара рушаща се кирпичена къща. Преди дни стопанките получили известие от общината, че единственото им жилище трябва да се събори в срок от един месец.

Пенка Николова-собственик на сградата: “Туй е невъзможно през октомври да събаряш, когато сградата е свързана със стаите, в които ние живеем. Къде ще отидем, на улицата ли трябва да отидем?”

Каролина Цветанова-собственик на сградата: “Нямам намерение да събарям сграда, която принадлежи на имот на общината. Това място трябва да се отчужди от общината за път. Те трябваше да го направят това преди много години, не го направиха. Сградата е в това състояние най-малко от 10 години, нищо не се направи.”

В Шумен има още една от предвидените за събаряне къщи, която също е обитаема. И нейните собственици са в паника, защото това е единственото им жилище. От общината обясниха, че за премахването и на двете сгради все още няма официална заповед на кмета. Общинските служители се ангажираха да извършат втори оглед на постройките.