Рейсът по линията 280 внезапно преминал през мантинелата и навлязъл в насрещното платно на булеварда, където се сблъскал с два леки автомобила. Пострадаха четирима души, които са настанени в болница - без опасност за живота.

Автобусът се е движел по "Цариградско шосе" към "Орлов мост". Пътниците разказаха, че той внезапно е започнал да пътува на зиг-заг. За щастие в този момент автобусът не е пътувал с много голяма скорост.

От Пирогов и Военномедицинската академия обобщиха, че пострадалите са с леки повърхностни рани и травми по гръдния кош и крайниците. Полицията и Столичната компания за градски транспорт засега не са обявили каква е причината за катастрофата и защо водачът е загубил управление.

Не е ясно също дали пострадалите ще получат обезщетение от застрахователите. В първите секунди на инцидента потърпевшите пътници помислили, че шофьорът се шегува или е пиян. В момента на катастрофата повечето пасажери паднали на пода и се блъскали между седалките на автобуса.

* * *

31-годишен мъж почина на място при катастрофа на лек автомобил на столичния бул. "Цариградско шосе", съобщи пресцентърът на МВР.
Инцидентът е станал към 1:45 часа тази сутрин.
Автомобилът "Ауди 90" се е движил с несъобразена скорост, вследствие на което напуска пътното платно, блъска се в каменно ограждение и метален стълб и се преобръща. Починалият е от София, а спътникът му - 30-годишен, също от столицата, е леко ранен.