Затворникът Цветан Симеонов бе обявен за общодържавно издирване след като на 15 юни тази година избяга от конвой на "Охрана на съдебната власт".

Автомобилът, с който са катастрофирали престъпникът и неговата компания, е краден. От полицията съобщиха, че колата е преминала с висока скорост покрай полицейски автонаряд, след което излязла от пътя, разбила се и пламнала. Когато полицаите отишли на мястото, телата били разхвърляне на различно разстояние един от друг.

Цветан Симеонов излежава присъда за убийство, извършено в град Две могили през 2004 година, когато заедно с още един престъпник - Бисер Цанев - също с присъда за убийство, са доведени в Русенския съд по дело за кражба на цветни метали. При конвоирането им от съда до следствения арест обаче двамата успяват да избягат. Малко по-късно Бисер е заловен, а Цветан успява да се укрие. Градът бе блокиран от полицията и последваха претърсвания. Хората масово подаваха сигнали в полицията, силно притеснени, че такъв опасен престъпник е на свобода. Освен присъдата за убийство Цветан е обвинен в извършването и на множество други престъпления. Работата по изясняване на инцидента продължава.